Aktuella medarbetare

Varje år spelar ett antal professionella skådespelare i våra uppsättningar, och många andra oumbärliga aktörer är inblandade i våra produktioner. Här finner du information om aktuella medarbetare, i såväl sommarens fars som barnteater, mordgåta eller andra föreställningar.


SEBASTIAN EDBERG

Med 25 års erfarenhet av att regissera fars är Sebastian en av Sveriges mer erfarna inom området. Han är en av de som grundat teatern och som driver dess verksamhet. Han producerar, regisserar, tömmer dass och skriver manus . I år är Sebastian aktuell med "Den sista Droppen",  "Den sista Versen", "Herr Salladins magiska värld", "Ett par för mycket", Idiotens Berättelse" och "Om man bäddar får man ligga!"

Sara EDBERG

Sara har arbetat med fars mer än 20 år. Hon är en av de som grundat teatern och som driver dess verksamhet. Hon producerar, skriver manus, genustänker och skådespelar. Som frilansande skådespelare har Sara gjort flera olika filmroller och utbildat både poliser och militärer. Hon har gått prästparad på Kungliga Operans scen, spelat revy på TeaterTribunalen  och arbetat på Astrid Lindgrens värld. I år spelar Sara i mordgåtorna "Den sista Droppen" & "Den sista Versen" samt i farsen "Om man bäddar får man ligga!"


NICKLAS LIND

Laila Westersund-stipendiaten Nicklas Lind har fått publik att kissa på sig av skratt, och under de 18  år han arbetat med oss både brutit revben och haft näsblod på scenen. Men som han brukar säga: "Det finns ju både morfin och bomullstussar, vad väntar vi på?". Nicklas är en av de som grundat teatern och som driver dess verksamhet. Han producerar, skriver manus, står för grafisk design och skådespelar. I år ser du honom i föreställningarna "Ett par för mycket", "Herr Salladins magiska värld" samt "Om man bäddar får man ligga!" I höst medverkar Nicklas även i mordgåtan "Den sista Versen".

Ida Jensen

Ida utbildar sig just nu på Stockholms dramatiska högskola i mimskådespeleri. Som skådespelerska behärskar hon även akrobatik, kinesisk stridkonst och ett flertal dialekter.  Ida har arbetat mycket med barnteater bl.a. på Astrid Lindgrens värld, Junibacken, Lill-skansteatern och Västanå musikteater. Ida har tidigare medverkat i mordgåtan "Den sista Synden - ett julaftonsmord!". Hos oss ser du Ida i barnteatern "Herr Salladins magiska värld", farsen "Ett par för mycket" samt i farsen "Om man bäddar får man ligga!"

Anders AXELSSON

Bypojken som kom till Stockholm för att få arbeta med sin stora dröm. Variationen i yrket triggar honom. Som då han på dagtid medverkade i Kanal 5´s humorprogram, Partaj, och på kvällstid spelade Strindbergs, Dödsdansen, på Strindbergs Intima Teater. Hos oss har han medverkat i komedin "Min Hustru" samt regisserat "Fröken Julie". I år är han aktuell som skådespelare i mordgåtorna "Den sista Synden", "Den sista Droppen" och "Den sista Versen" samt i föreställningen "Idiotens berättelse" och i farsen "Om man bäddar får man ligga" på Kullsta Friluftsteater.

Jens Söderhäll

Norrlänning som blev smålänning. Jens har arbetat som skådespelare vid Astrid Lindgrens Värld sedan 2003 och där gestaltat de flesta vuxna manlig roller. Han började spela mordgåtor vid Mordteatern 2013. Jens har även medverkat i några reklamfilmer och TV-produktioner för SVT i mindre roller. Han har medverkat i Mordgåtorna "Den sista Droppen", "Det sista Slaget" och "Den sista Stöten och "Den sista Dansen". I år är Jens aktuell i "Den sista Synden" och "Den sista Droppen".

SIMON B TIBBLIN

Simon har arbetat som skådespelare och sångare på många av de stora scenerna runt om i landet. Allt från familjeteater på Astrid Lindgrens värld till musikal på Chinateatern i Stockholm. Han använder också teatern i sina utbildningar och föreläsningar om konflikthantering och kroppsspråk. Hos oss ser du Simon i Mordteatern "Den sista Synden" och "Den sista Droppen".

Fredrik Thalin

Fredrik har spelat revyer, musikaler, improvisationsteater och krogshower runt om i Sverige. Han har  varit med i Romeo&Julia-kören på Dramaten, bott och jobbat på Mallorca som artist. Fredrik har även arbetat på Astrid Lindgrens värld många år. Under 2017 kan man höra honom som Mårten Skogsmus röst i ”Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen” på bio. Fredrik har tidigare medverkat i Mordgåtan "Den sista Dansen". Under året har man kunnat se Fredrik i mordgåtan "Den sista Droppen" på turné samt i farsen "Om man bäddar får man ligga!"  i Eskilstuna"


Micke Blomqvist

Micke har under året arbetat med Molieréensemblen och flera av Stockholms improvisationsteatrar. Han har tidigare arbetat som skådespelare och regissör för Astrid Lindgrens värld, samt i flertalet farser och revyer. Micke är utbildad på Calle Flygare teaterskola. Hos oss har han tidigare medverkat i "Gröna Hissen", "En gäst för mycket", "Som handen i handsken" och i "Lilla humorshowen". I år är han hos oss aktuell i farsen "Ett par för mycket" samt"Herr Salladins magiska värld" .


Anna Hallgren

Anna är från Stockholm men bor numera på Värmdö med familj. Hon har arbetat som skådespelare i 15 år, både med film och teater och driver RolfoVanny AB som producerar film och teater, bl.a. julovsteater på Intiman i Stockholm. Som lite kuriosa kan nämnas att hon en gång gjorde entré på scen 15 minuter för tidigt, och en annan gång har ramlat ner från en scen i en vild piruett - rakt ner i knät på några i publiken. Anna har tidigare medverkat i mordgåtan "Den sista Dansen" och föreställningen "Fröken Julie". I år är hon aktuell i barnteatern "Herr Salladins Magiska Värld" och i farsen "Ett par för mycket". 

Anders Lindahl

Anders bor på Värmdö utanför Stockholm och har många strängar på sin lyra: bland annat skådespelare, regissör, programledare, författare, skräckfilmsmakare och Matrosorkestermusiker. Som programledare på Bolibompa har han krossat ett knäckebröd i ögat på David Lindgren och som regissör har han blivit utskälld av Astrid Lindgrens barnbarn efter att ha lagt in ett kannibalnummer i en uppsättning av Madicken. Hos oss ser du Anders spela Jean i "Fröken Julie" på Lövstabruks Orangerieteater.

Mats Sandborgh

Mats har i snart 30 år arbetat med musik som musiker, kompositör och lärare. Utbildad vid "Keyboard Institute of Technology" på "Musicians Institute" i Los Angeles och SMI i Stockholm. Har spelat in skivor och turnerat med allt från Alien och Wasa Express till the Platters och PJ Proby. Hos oss har Mats skrivit musik till de flesta av våra föreställningar sedan 2011. Just nu är han aktuell i  "Herr Salladins Magiska Värld", "Den sista Synden", "Den sista Versen", "Ett par för mycket" och "Om man bäddar får man ligga".

MARTIN JOHANSSON

Martin är utbildad vid Calle Flygare teaterskola och Kulturamas klassisk-/musikallinje. Som frilansande skådespelare har Martin gjort flera olika teaterroller, främst inom musikteater: bl a Trollkarlen från Oz och Stephan Sondhemis Company. Han har arbetat Boulevardteatern i Stockholm och på turné med Stockholms Operettensemble och Riksteatern. Han har medverkat i musikalen Snövit med DröseNorberg och spelat sommarteater på Häringe Slott. Hos oss har han tidigare medverkat i farsen "kollektivet". Hos oss har Martin senast arbetat som produktionsassistent för "Fröken Julie".

Pelle Jacobsson

Pelle har verkat som musiker och kompositör i 25 år. Utbildad slagverkare på Musikerlinjen på Kungliga Musikhögskolan. Spelar och turnerar regelbundet med huvudstadens tre stora orkestrar. När en inte finner honom hos Radiosymfonikerna i Berwaldhallen, hos Filharmonin på Konserthuset eller i orkesterdiket på Kungliga Operan, spelar han in egen musik och ger ut. Hos oss har Pelle skrivit musik till de flesta av våra uppsättningar sedan 2011. Just nu är han aktuell i "Ett par för mycket" och "Om man bäddar får man ligga".

"Sömnad"

Text kommer snart.

Alvar "Ebay" Bengtsson

Teaterns kostymör. En av våra mest ljusskygga medarbetare. Alvar är en herre som lägger stor vikt vid kostymens originalitet. Alltså att kostymen är äkta vara från den rätta tiden! Han tradar och budar dygnet runt över hela världen för att förse våra uppsättningar med magnifik kostym. Alvar har varit med i snart 20 år men få har träffat honom.

MARIA RT Lindberg

Teaterns Scenograf.Med fokus på funktion, hållbarhet och låg vikt, i kombination med tidsenlig anda och väderbeständighet, arbetar denna vår mest androgyna och kreativa medarbetare med en återkommande förkärlek för vinkeljärn, sammet, kullager och våtrumsfog.